(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
"Crumble" - (jablkovo-švestkový)
Potřebné ingredience
Jablka, švestky, šťáva z 1 citronu, mletá skořice ***** Crumble: 100 g ovesných vloček, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 70 g hnědého cukru
Postup přípravy
Jablka a švestky pokrájíme na větší kusy, zakapeme šťávou z citronu a poprášíme skořicí. Ovocnou směs nasypeme do hlubší zapékací misky.
Na "crumble" z vloček, mouky a tuhého másla rozrdobíme drobenku, do které přisypeme cukr. Touto směsí posypeme připravené ovoce a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C asi na 30 min. zapéct.
Hotový "crumble" podáváme horký nejlépe se zmrzlinou, vanilkovým pudinkem, jogurtem nebo smetanou.
TIP: Výměnou za švestky lze použít: hrušky, ostružiny, černý rybíz, angrešt, meruňky, broskve, rebarbora, maliny, jahody a spousta dalšího ovoce. Do směsi na "crumble" můžeme přimíchat strouhaný perník nebo perníkové koření, kokos, sekané mandle nebo ořechy.
Ať vám chutná!!
Na "crumble" z vloček, mouky a tuhého másla rozrdobíme drobenku, do které přisypeme cukr. Touto směsí posypeme připravené ovoce a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C asi na 30 min. zapéct.
Hotový "crumble" podáváme horký nejlépe se zmrzlinou, vanilkovým pudinkem, jogurtem nebo smetanou.
TIP: Výměnou za švestky lze použít: hrušky, ostružiny, černý rybíz, angrešt, meruňky, broskve, rebarbora, maliny, jahody a spousta dalšího ovoce. Do směsi na "crumble" můžeme přimíchat strouhaný perník nebo perníkové koření, kokos, sekané mandle nebo ořechy.
Ať vám chutná!!
Ovocná směs
Před šoupnutím do trouby
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé